Friday, 5 June 2015

HARI GURU SKTSP 2015

SEMPENA HARI GURU 2015 , SKTSP TELAH MENYAMBUT HARI TERSEBUT  PADA 18 MEI DAN 25 MEI 2015. SAMBUTAN DI ATAS DI ADAKAN PADA 18 MEI 2015 SECARA SERENTAK SELURUH MALAYSIA
Pada hari tersebut guru-guru membaca ikrar serta mendengar amanat dari Ketua Pengarah JPNNS. Murid - murid juga menyanyikan lagu terima kasih guru nyanyian Upin Ipin. Majlis berakhir pada pukul 10.00 pagi.PADA 25 MEI 2015 MAJLIS SAMBUTAN HARI GURU 2015 BERJAYA DISAMBUT.
Pada hari tersebut guru-guru diberi tema " KALAU AKU BUKAN GURU". Guru-guru sangat "sporting" dan mereka memakai pakaian yang rata-rata mengikut tema tersebut. Ada yang menjadi Tuk Mudim, askar, pegawai penyelidik, pegawai CSI, penoreh getah, sukarelawan dan sebagainya. Guru-guru juga membuat persembahan tersendiri. Ada dikalangan mereka menari,menyanyi dan berlakon. Masing-masing seronok menghiburkan murid-murid.


PERTANDINGAN BOWLING SEMPENA HARI GURU
Pada sebelah petang pula guru-guru menyertai pertandingan Bowling di Seremban Prima. Tahniah kepada guru-guru yang berjaya. Kepada yang tidak menang jangan kecewa,insyaallah tahun hadapan boleh cuba lagi.